Labours nye leder får hård kritik for ikke at synge med

Skrevet af admin

16/09/2015

Dagens topnyheder

Den nye leder af det britiske arbejderparti, Labour, er blevet skarpt kritiseret for ikke at synge med på nationalsangen ved en gudstjeneste, som blev holdt i forbindelse med 75-året for det nazistiske Tysklands luftkrig mod Storbritannien.

Adskillige forsider i de overvejende højreorienterede britiske aviser er onsdag præget af fotos af den venstreorienterede Jeremy Corbyn, som stod tavs, mens de, der stod omkring, sang "God Save The Queen" under en gudstjeneste i St Paul's Cathedral.

"Corbyn afviser dronning og fædreland" og "Not save the Queen", hed nogle af overskrifterne om den nye partileder, som er erklæret anti-monarkist.

Corbyn siger i en kommentar til BBC, at han udviste respekt under hele ceremonien, og at han havde tænkt på sine forældre, som havde været i London under krigen.

Han svarede ikke direkte på, om han vil synge med på nationalhymnen ved fremtidige ceremonier.

- Jeg vil deltage i mange begivenheder, og jeg vil deltage fuldt og helt i dem. Jeg ser ikke noget problem ved det. Det vigtige er, at vi gennemførte en mindeceremoni i forbindelse med "Slaget om England", og at jeg deltog i det. Jeg vil også vise passende respekt i fremtiden, siger han.

Men Corbyn får også kritik fra nogle af sine partifæller i parlamentet.

- Det krænker og sårer mennesker, siger et af Labours parlamentsmedlemmer, Kate Green, i en kritik af sin nye partileder.

- Det ville have været respektfuldt over for folks følelser, passende og rigtigt at have deltaget, siger hun.

Corbyn blev valgt til ny leder af arbejderpartiet med 59,5 procent af stemmene.

Jeremy Corbyn ønsker blandt andet et opgør med nedskæringspolitikken, at renationalisere jernbanerne og at involvere islamiske grupper som Hamas og Hizbollah i fremtidige fredsforhandlinger i Mellemøsten.

/ritzau/Reuters