Lady Gaga taler ud om voldtægt

Syv år skulle der gå, før den amerikanske "Pokerface"-sangerinde Lady Gaga sidste år fortalte om det seksuelle overgreb, hun blev udsat for som 19-årig. Nu taler den provokerende popprinsesse ud om overgrebet, som hun i lang tid har givet sig selv skylden for.

- På grund af den måde jeg klæder mig, og fordi jeg er provokerende som person, så troede jeg på en eller anden måde, det var min egen skyld, afslører den 29-årige sangerinde over for New York Times.

- Der var nok forbundet med en slags religiøs skyldfølelse, jeg følte, at jeg måske selv havde lagt til det, fortsætter hun.

Sangerinden blev udsat for voldtægt af en person, hun stolede på, fortæller hun i interviewet. Og det har krævet flere års terapi at komme videre.

- Jeg vidste ikke hvordan, jeg skulle acceptere det. Jeg vidste ikke hvordan, jeg skulle lade være med at give mig selv skylden. Det er noget, der virkelig har ændret mit liv. Det ændrede mig fuldstændig, det ændrede min krop og mine tanker, uddyber hun.

Nu, ti år senere, synger Lady Gaga om voldtægten i sangen "Til It Happens to You", som er skrevet til dokumentaren "Voldtaget af elitens sønner", der handler om det skyhøje antal voldtægter på amerikanske universiteter. Men den 29-årige sangskriver kan stadig ikke synge sangen uden at græde.

- Når man går igennem sådan et traume, så påvirker det ikke bare en fysisk. Mange kan genopleve traumet i flere år efter, og det kan sætte skadelige mønstre og angstreaktioner i gang, siger "Bad Romance"-sangerinden, som nu aktivt opfordrer andre til at få talt ud om den mentale bagage.

/ritzau/FOKUS

Dagens Gossip