Lady Gaga: Undergrundens dronning

Skrevet af admin

11/11/2013

Mest læste i dag

Hun chokerer gang på gang. Om det er kødkreationer på den røde løber, mord i musikvideoer eller at spille klaver med sin fod. Nu er der endnu engang lagt op til skøre ideer, når Lady Gaga mandag udgiver sit tredje album, "Artpop".

Men Lady Gaga, der har det lange borgerlige navn Stefani Joanna Angelina Germanotta, havde mange nedture, inden hun for alvor slog igennem som en af verdens største popstjerner.

Hun begyndte som sangskriver, kom i stald hos et pladeselskab, for så at blive droppet efter tre måneder. Men heldigvis for hendes fans, og måske endda popmusikken, kom hun sig over sin nedtur i New Yorks undergrund.

Efter fyringen fra Def Jam Records vendte Gaga tilbage til sine rødder i New Yorks natteliv, hvor hun arbejdede som gogo-danser og eksperimenterede med burlesque-shows og stoffer.

Mens Lady Gaga blev et større og større navn i New Yorks undergrund, sendte hendes tidligere sangskrivermakker, Rob Fusari, nogle af hendes sange til pladeselskabet Interscope Records. De var vilde med hende, og hun har været hos dem lige siden.

Men inden hendes Grammy-nomineret EP "The Fame" udkom, brugte Lady Gaga tiden som sangskriver for blandt andet Britney Spears, Fergie og Pussycat Dolls.

Gagas eksperimenterende stil på "The Fame", som hun havde taget til sig i New Yorks undergrund, blev bemærket af alle inklusiv nogle af verdens største stjerner som Madonna og Beyonce, der pludselig stod i kø for at arbejde sammen med hende.  

Udover fans i musikindustrien, har Lady Gaga fået en masse fans i det homoseksuelle miljø, og hun indrømmer selv, at hun er til begge køn. Hun har flere gange udtalt, at det største øjeblik i sin karriere var, da hun holdt en tale til The National Equality March i 2009, en begivenhed der ville sætte fokus på lige rettigheder for alle uanset seksualitet.

Siden "The Fame" udkom i 2008 har Lady Gaga udgivet pladerne "The Fame Monster" og "Born This Way", og mandag udkommer altså det nyeste, "Artpop".

Newspaq