Læge om sygdom i Wilbeks stab: Ingen spillere er ramt

Skrevet af admin

25/01/2014

Mest læste i dag

Flere af lederne omkring det danske håndboldlandshold døjer med forkølelse og influenza forud for søndagens EM-finale mod Frankrig.

Ifølge læge Steen Bo Kalms har tre-fire personer været ramt af influenza, og han oplyser, at det er umuligt at holde spillerne isoleret.

- Vi halter lidt på lederfronten, hvor vi er småsyge. Vi har lidt influenza, men 7-9-13 er der ikke nogen af spillerne, der er ramt, siger Steen Bo Kalms.

Landsholdslægen oplyser, at man forsøger at holde sygdommen væk fra spillerne, men det er svært.

- Vi prøver ikke at komme for tæt på dem, men vi kan ikke isolere nogen, da vi bor på samme hotel og spiser sammen.

Spørgsmål: Er nogle af de pågældende ledere i direkte kontakt med spillerne?

- Det er vi jo alle sammen. Men jeg tror ikke, at det kommer til at betyde noget for finalen. Det er jeg ret sikker på. Der er ikke nogen af spillerne, der har noget.

Steen Bo Kalms oplyser, at der har været influenza på og omkring holdet i de seneste tre uger.

- Det begyndte allerede før EM, da vi var til Golden League i Frankrig. Det startede hos to af spillerne - Thomas Mogensen og Klaus Thomsen - men det har ikke ramt andre spillere, så vi har været heldige.

- Det er typisk januar med forkølelse og influenza. Jeg tror ikke, at jeg har været med til en slutrunde uden, at der har været noget.

Spørgsmål: Hvis en spiller skulle blive ramt, vil han så kunne deltage i finalen?

- Jeg tror, at det er noget, man vil kunne klare med et par panodiler. Jeg kan ikke tro, at det vil holde en spiller ude af finalen. Men det er svært at spå, siger landsholdslægen.

Bortset fra sygdom blandt lederne melder han landsholdet klar til søndagens finale mod Frankrig.

- Der er ikke nogen, der ikke er klar til at spille mod Frankrig.

- Men det er klart, at der i slutningen af en turnering er spillere, der godt kan mærke, at de har spillet en del kampe. Sådan er det, siger Steen Bo Kalms.

Søndagens finale bliver spillet klokken 17.30 i Boxen i Herning.

 

/ritzau/