Lægeetisk Nævn vil have svar fra chikanelæger om 1813

Lægeetisk Nævn i Lægeforeningen er torsdag gået i gang med at behandle sagen om de fire læger, der i de første par uger af året ringede til den nye 1813-akuttelefon i Region Hovedstaden mere end 255 gange sammenlagt.

Nævnet skal vurdere, om Lægeforeningens etiske regler er overtrådt. Nævnet kan give kritik og i yderste tilfælde indstille lægerne til eksklusion af Lægeforeningen.

Men i første omgang har nævnet besluttet at bede de fire læger om deres egen udlægning af sagen. Det oplyser Lægeforeningen i en pressemeddelelse:

- Som et led i vurderingen af, om Lægeforeningens etiske regler er overtrådt, retter Lægeetisk Nævn nu skriftlig henvendelse til de involverede læger for at få deres kommentarer til det materiale, som nævnet har fået fra Region Hovedstaden.

Mads Koch Hansen, formand for Lægeforeningen, har tidligere udtalt, at det er meget alvorligt og fuldstændig uacceptabelt, at læger har ringet til 1813 med henblik på chikane.

- Det er i modstrid med alt, hvad læger ellers står for, at forsinke borgeres adgang til hjælp.

Lægeforeningens Lægeetiske Nævn består af fem medlemmer, som vælges af Lægeforeningens repræsentantskab.

I sagen om telefonchikane mod 1813-akuttelefonen har en enkelt af lægerne angiveligt ringet 115 gange til 1813 inden for én time.

Når lægen kom igennem til en sygeplejerske, konstateredes blot: "Der er ikke andet, jeg vil bare klage over det her, fordi det er simpelthen urimeligt."

Lægeetisk Nævn oplyser, at sagen vil blive vurderet igen på et ekstraordinært møde 1. april.

/ritzau/

Dagens Gossip