Lægeforeningen: Investér i det nære sundhedsvæsen

Skrevet af admin

26/05/2015

Mest læste i dag

Lægeforeningens formand, Andreas Rudkjøbing, roser det velfærdsudspil, som regeringen præsenterede tirsdag. Han glæder sig over, at sundhedsområdet bliver prioriteret i udspillet, hvor regeringen sætter 15 milliarder af til sektoren.

Men hvis han selv måtte bestemme, hvordan pengene skulle bruges, så ville han putte flere penge i det kommunale sundhedsvæsen.

- Frem for alt ville jeg investere i det nære sundhedsvæsen, så vi kan få styrket de almene praksisser og det primære sundhedsvæsen i kommunerne.

- Der er på nuværende tidspunkt for stor forskel på servicekvaliteten, når man sammenligner de enkelte kommuner, siger formanden for Lægeforeningen.

Regeringens udspil har titlen "Danmark på sikker vej", og her lægges der op til, at pengene især skal bruges på fire sundhedsområder.

Der er blandt andet flere penge til nye lægemidler og en øget indsats for at kræftpatienter skal overleve længere tid. Derudover skal kroniske patienters adgang til hjælp tæt på hjemmet lettes, og så skal der investeres i ældresektoren.

Og de fokuspunkter er man tilfredse med hos Lægeforeningens.

- De rammer nogenlunde plet med deres punkter. Vi er især glade for, at de bringer dyrt sygehusmedicin og kroniske sygdomme på dagsordenen. Det er politiske områder, som vi har kæmpet for længe, siger Andreas Rudkjøbing.

Lægeforeningen peger på, at de 15 milliarder falder på et tørt sted, da de forventer, at presset på sundhedsvæsnet øges over de kommende år.

Flere ældre, flere patienter med kroniske sygdomme og nye, dyre behandlingsmuligheder vil være nogle af de ting, som vil øge det økonomiske pres på sundhedsvæsnet ifølge foreningen.

Regeringens velfærdsudspil omfatter samlet set 39 milliarder kroner. Flere politiske kommentatorer har peget på, at velfærdsudspillet kan tolkes som et oplæg til en valgudskrivelse en af de kommende dage.

/ritzau/