Lægeformand kalder regioner »desperate«

»Jeg har ikke noget præcist tal, men det er min forventning, at langt over 90 procent vil gøre det,« siger han til Berlingske Nyhedsbureau.

Danske Regioner meddelte onsdag, at konflikten mellem læger og regioner ikke kommer til at betyde lukkede lægehuse og brugerbetaling i år, fordi der er seks måneders opsigelse på aftalen mellem de to parter.

»Fra PLO har meldingen været, at man vil træffe afgørelsen på et stormøde den 8. juni. Det vil sige, at lægerne tidligst kan opsige deres kontrakt med det offentlige sundhedsvæsen pr. 1. juli. Og da der er et opsigelsesvarsel på seks måneder, betyder det, at danskerne tidligst vil komme til at gå forgæves hos almen praksis ved årsskiftet,« sagde Jens Stenbæk (V), formand for Danske Regioners Løn- og Personalepolitiske udvalg.

Henrik Dibbern er helt uenig i den udlægning.

»Regionerne har jo opsagt hele vores aftale, så den udløber 1. september. Det vil sige, at så er der ikke længere nogen forpligtelser mellem læger og regioner - hverken i forhold til, hvad vi skal lave, opsigelse og den slags,« siger han og uddyber:

»Jeg synes, regionerne virker som om, at de sådan lidt desperat leder efter nogle måder at reagere på, at de er kommet til at opsige vores overenskomst uden helt at overskue konsekvenserne af, hvad det betyder for patienterne og sundhedsvæsenet«.

Jens Stenbæk gav onsdag udtryk for, at vælger lægerne at aflevere ydernumrene, så skal de ikke forvente at få dem igen. Den melding tager Henrik Dibbern med sindsro:

»Hvis man afleverer den her grundkontrakt, så har man jo ikke længere den rettighed at arbejde for det offentlige. Men det er jo vurderingen fra langt, langt de fleste af mine kolleger, at med de vilkår, vi bliver budt fra det offentlige, er det ikke interessant at have det privilegium,« siger han.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip