Lægeformand slår fast: Vi har allerede strammet skruen

Sådan lyder meldingen fra de praktiserende læger, der kræver mere i lønningsposen, hvis de skal behandle flere patienter.

»Hvis vi skal løse flere opgaver, hvilket vi ved, at vi skal, da der kommer flere patienter år for år, så skal vi altså også have penge for at behandle de patienter, da vi skal betale vores personale for deres tid. Og vi kan altså ikke levere gratis arbejde til 30.000 patienter,« siger formanden for Praktiserende Lægers Organisation (PLO), Henrik Dibbern.

Spørgsmål: Alle andre steder i sundhedsvæsnet og i samfundet i det hele taget løber man hurtigere for den samme løn. Hvorfor kan lægerne ikke det?

»Det gør vi også. Vi har dokumentation for, at vi i de sidste fem år op til 2011, som vi har opgørelse op til, har løbet fem procent stærkere for de samme penge i den forstand, at vores indtægt er faldet fem procent samtidig med, at vi har ydet mere for samfundet,« siger Henrik Dibbern.

Formanden mener, at lægerne »startede med at stramme skruen før alle andre«, da de ikke fik tilført flere penge, da sygeplejerskerne fik mere i lønningsposen. Derfor mener Henrik Dibbern, at lægerne allerede i høj grad har bidraget til, at Danmark skal komme igennem den økonomiske krise.

»Der må bare være en kant et eller andet sted, hvor vi siger, at vi ikke vil levere mere gratis arbejde,« siger Henrik Dibbern.

Sundhedsminister Astrid Krag (SF) har allerede tilbudt lægerne 97 millioner kroner i løn- og takstregulering i det kommende år, men det giver PLO-formanden ikke meget for og kræver, at lønrammen derudover får et løft på 108 millioner kroner.

»De 97 millioner er ren tryllekunst, da det handler om, at vi har en pristalsregulering i vores aftale, som Astrid Krag jo har sagt, at hun ikke vil ændre på, hvorefter hun siger, at hun godt kunne have fjernet den regulering. Og når hun ikke gør det, så har hun foræret os 97 millioner. Så det er ikke andet end kaninen op af hatten,« siger Henrik Dibbern.

PLO-bestyrelsen var samlet tirsdag for at opdatere hinanden på det lovkompleks, der er på vej igennem Folketinget.

»Vi synes, det er meget foruroligende, det der foregår. Så der var ingen optimisme på mødet, og der var stadigvæk en klar fornemmelse af, at det her godt kunne ende med, at vi må aflevere vores ydernumre,« siger Henrik Dibbern.

Spørgsmål: Er vi kommet tætter på en konflikt?

»Vi er såmænd hverken kommet længere væk eller tættere på, men vi må bare indse, at begge muligheder stadigvæk er åbne,« siger Henrik Dibbern.

94 procent af lægerne har indtil videre deponeret deres ydernumre.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip