Lægekonflikt kan ramme klinikpersonale hårdt

De praktiserende lægers strid med regionerne kommer til at ramme andre end de to parter og patienterne. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Flere tusinde kliniksygeplejersker, lægesekretærer og bioanalytikere, som er ansat i klinikker og lægehuse, risikerer at miste deres arbejde eller blive sat ned i tid.

Det kan blive konsekvensen, hvis de praktiserende læger som ventet tilbageleverer deres ydernumre til regionerne og fortsætter som private erhvervsdrivende med kundebetaling per 1. september.

Ifølge Henrik Dibbern, formand for de Praktiserende Lægers Organisation (PLO), er det en helt reel risiko.

- Jeg kender ikke omfanget, men jeg er ret sikker på, at der er steder, hvor man er nødt til det, siger han til Fyens Stiftstidende.

Bioanalytiker Karin Slyk Jørgensen er en af de klinik-ansatte, som vil miste sit arbejde, hvis ikke der findes en løsning på konflikten.

Sammen med otte andre kolleger, sekretærer og kliniksygeplejersker hos Glamsbjerglægerne på Fyn har hun fået et varsel om, at de vil blive fyret, hvis de praktiserende læger i flok afleverer deres ydernumre.

- Jeg føler mig usikker. Det har indtil nu været et meget sikkert arbejde, men det er det ikke længere, siger hun.

Fyens Stiftstidende har været i kontakt med alle tre faggruppers forbund, og der er udbredt bekymring for de medlemmer, der arbejder for de praktiserende læger.

Sundhedsminister Astrid Krag (SF) fremlægger tirsdag det lovforslag, der berører de praktiserende læger.

Ifølge ministeren vil det indeholde en række ændringer og præciseringer i forhold til det oprindelige lovforslag, der har høstet voldsom kritik fra lægerne.

/ritzau/

 

Dagens Gossip