Lægens gode råd: Smid altid denne ting ud efter din forkølelse

Vintermånederne er lig med forkølelse og influenza for de fleste. Udover de almenkendte råd med at spise vitaminer og klæde sig varmt, er der også andre ting, man kan gøre for at give feber, snotnæse, hovedpine og hoste kamp til stregen.

Selvom du ikke kan smitte dig selv med den samme forkølelse eller influenza, bør du altid smide din tandbørste ud efter en omgang sygdom, ifølge Today.

Læs også: Når du har læst dette, smider du aldrig dine avokadosten ud igen

Rådet kommer fra den amerikanske læge, Heather Rosen, der dagligt ser patienter, der døjer med de typiske vintersygdomme.

- Der kan findes så mange bakterier på en tandbørste, så derfor er det altid bedst at skifte den ud, når du er blevet smittet med en eller anden form for bakteriel sygdom, siger Heather Rosen, der er medicinsk direktør ved sundhedsklinikken UPMC North Huntington Urgent Care, til Today.

Læs ogsåVil du undgå sygdom? Så ofte skal du skifte håndklæder, pyjamas, sengetøj og tandbørste

Men du skal også vaske dine håndklæder og dit sengetøj efter en omgang sygdom. Bakterier fra dine hænder og ansigt kan nemlig meget vel sidde i håndklæderne og sengetøjet.

Personlige ting som læbepomade og makeup behøver du som regel ikke smide ud, da disse ting er fyldt med konserveringsstoffer og andre ting, der holder bakterier på afstand. Men du bør aldrig dele læbepomade og makeup med andre. 

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip