Læger advarer: Stram op-undertøj kan give blodpropper, inkontinens og mavebøvl

Det virker som en dejlig nem løsning at hoppe i et opstrammende shorts, hvis man ville ønske, at numsen sad lidt højere, og maven var lidt mindre. Men det såkaldte shapewear kan udover at være ubehageligt også skade dig.

Det skriver Huffington Post.

Det største problem er, at shapewear klemmer dine indre organer, blandt andet mave og tarme. Mave-tarm-lægen John Kuemmerle fortæller, at det blandt andet kan føre til sure opstød, halsbrand og spiserørsbetændelse.

Læs også: Derfor skal du droppe g-strengen

Det stramme undertøj forsinker samtidig fordøjelsen, da tarmene ikke kan bevæge sig og lade maden passere. Det giver mavesmerter, oppustethed og luft i maven.

- Det er lige som, når mennesker spiser et kæmpe måltid mad, og så knapper bukserne op, forklarer John Kuemmerle.

Det presser ligeledes på blæren, hvilket kan gøre det svært at holde på vandet.

Læs også: Slut med ulækre stinkere: Nyt undertøj kan kvæle dine prutter

Shapewear strammer ofte fra lårene helt op til det øverste af maven. Så kan ribbenene ikke udvide sig så meget, som de plejer, og du kan derfor ikke trække vejret helt så dybt som normalt.

Shapewear kan sammenlignes med at tage en elastik om låret. Det kan give summen i benene og i ekstreme tilfælde blodpropper.

Det stramme kunststof holder desuden al fugt og varme inde, hvilket skaber et formidabelt miljø for underlivs- og svampeinfektioner.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

John Kuemmerles kollega, Karen Erickson, anbefaler, at man ikke bruger shapewear alt for tit.

- Vi skal være opmærksomme på ikke at gå i det dag ud og dag ind. Det er ikke et problem, hvis du bare har det på for en aften eller en særlig anledning, siger hun.

Hun anbefaler, at man bruger tid på at finde shapewear, der passer, i stedet for at gå efter det strammeste.

Dagens Gossip