Læger: De hjerneskadede bliver svigtet

»På landsplan drejer det sig om et par tusinde mennesker, som ikke får den genoptræning, som jeg mener, de har krav på,« siger neuropsykolog Frank Humle, der er direktør for Center for Hjerneskade under Region Hovedstaden.

Han mener ikke, at de kommunale tilbud holder den standard, der skal til for at hjælpe de hjerneskadede videre. De kommunale genoptræningscentre mangler en ordentlig, faglig udredning og en høj træningsintensitet, siger han til DR Nyheder.

Overlæge og professor i neurologi på Aarhus Universitetshospital, Grethe Andersen, har oplevet en række sager, hvor patienter ikke har modtaget den nødvendige genoptræning. Hun mener også, at niveauet på de kommunale centre er for lavt.

»Vi har set så mange skæve forløb og så mange sager om, at patienter ikke får den hjælp de skulle have haft,« siger hun til DR Nyheder.

»Nu må vi vågne op og tage affære og sige, vi tog fejl. Det er ikke godt, og det skal laves om,« siger hun.

Kommunerne skal stramme op i behandlingen af de hjerneskadede, svarer Kommunernes Landsforening (KL).

»Vi kan blive bedre til at lave en rigtig god udredning og lave en udviklingsplan for, hvad vi skal nå med den enkelte borger,« siger Anny Winther, formand for Social og Sundhed i KL til DR Nyheder.

Dagens Gossip