Læger: Du trækker vejret forkert

Vejrtrækninger er noget vi gør helt automatisk, og det er de færreste, der i løbet af dagen bruger tid på at tage dybe, bevidste vejtrækninger.

Men kroppen har brug for at vi trækker mere ilt ind og bruger den kapacitet, som lungerne har, forklarer de to læger Mehmet Oz og Michael Roizen på Huffingtonpost.com.

Sådan kan vejrtrækninger hjælpe mod hedeture. Læs mere på Soendag.dk

Problemet er, at vores vejrtrækninger er for overfladiske og lette, og du kan teste dig selv ved at kigge ned, mens du står og trækker vejret et par gange.

Sandsynligheden for, at din mave står helt stille imens, er nemlig stor.

Det hjælper mod stress

Mehmet Oz og Michael Roizen anbefaler, at du to gange om dagen tager dig tid til at lave 10 dybe vejrtrækninger som vil hjælpe til at fylde din krop med ilt og forbedre din blodgennemstrømning og lungefunktion, ligesom det leder affaldsstoffer ud af din krop og løsner op for stress.

Få en fladere mave med vejrtrækningsøvelser – læs hvordan på Q.dk

Sådan trækker du vejret rigtigt og dybt:

1) Læg dig på ryggen på gulvet eller et fladt underlag. Læg en hånd på din mave ved navlen og en hånd på brystet.

2) Tag en dyb og langsom indånding, det tager cirka fem sekunder at fylde dine lunger. Din mave skal hæve sig, mens du gør det, ligesom dit bryst skal udvide sig – også ud i siderne.

3) Når dine lunger føles fyldte, så udånd langsomt og tæl til syv, mens du lukker al luften ud. Fokuser på at få din navle tilbage mod rygsøjlen og tving dine lunger tomme for luft.

Gentag proceduren ni gange, to gange om dagen.      

Lisbeth Madsen, NewsDesk, Aller Media

Dagens Gossip