Læger er utrygge ved at udskrive de svageste patienter

Skrevet af admin

10/04/2016

Dagens topnyheder

Lægerne er utrygge ved at udskrive de svageste patienter til de kommunale tilbud som blandt andet plejehjem.

Ifølge en ny undersøgelse foretaget af Gallup for Lægeforeningen har otte ud af ti læger ofte eller en gang imellem oplevet, at patienter bliver indlagt igen, fordi kvaliteten i de kommunale tilbud er for svingende.

- Nogle læger oplever, at det ikke er trygt at udskrive patienter til de kommunale tilbud, siger formand for Lægeforeningen, Andreas Rudkjøbing.

- Det handler om, at kvaliteten skal løftes, og man skal have noget mere ensartethed og forudsigelighed i forhold til det, kommunen tilbyder, siger han.

Kvaliteten af plejen i kommunerne bekymrer lægerne så meget, at 30 procent ofte beholder en indlagt patient ekstra tid på afdelingen, viser undersøgelsen.

Andreas Rudkjøbing opfordrer derfor sundhedsminister Sophie Løhde (V) til at sætte sig i spidsen for at udarbejde fælles standarder for kommunernes tilbud.

- Det handler selvfølgelig om mere samarbejde mellem kommuner og sygehuse. Men det vil også være oplagt at lave standarder for, hvilken pleje kommunerne skal levere og på hvilket niveau, siger Lægeforeningens formand.

- Det ender på Christiansborg, og i sidste ende kræver det handling fra ministeren, siger han.

Samtidig fremgår det af en undersøgelse fra Dansk Sygeplejeråd, som Berlingske omtaler, at sygeplejersker ikke føler, at de har kompetencerne til at varetage plejen af de svageste ældre på plejehjem og i hjemmeplejen.

Og ifølge Dansk Sygeplejeråd burde sygeplejerskerne i kommunerne have en specialuddannelse i kommunal sygepleje.

- Det er et problem, at vi mangler nogle overordnede kompetencer i den kommunale sygepleje.

- Både i forhold til de opgaver, som sygeplejerskerne selv skal udføre, fordi patienterne kommer tidligt hjem fra hospitalerne, men også i forhold til at støtte social- og sundhedshjælperne, siger formand Grete Christensen til Ritzau.

Sundhedsministeren bebuder i Berlingske, at kvaliteten af ældreplejen skal løftes.

/ritzau/