Læger giver regioner indrømmelse

Hidtil har hver enkelt region sammen med Praktiserende Lægers Organisation (PLO) stået for at udpege de steder, hvor der var behov for at have lægeklinikker efter et system, der af regionerne er blevet beskyldt for at give lægerne vetoret.

Men nu foreslår PLO selv, at regionerne alene skal bestemme placeringen, skriver Politiken.

Placeringsspørgsmålet har været et af de stridspunkter, der har ført regionerne ud på konfliktkurs over for lægerne.

Forslaget fra PLO stiller dog også krav til samarbejdet mellem læger og regioner, påpeger PLO's formand, Henrik Dibbern.

- Det forudsætter, at regionerne samarbejder på tværs af regionsgrænserne, siger han til Politiken og fortsætter:

- Men hvis regionerne mener, at de kan løse lægedækningsproblemerne, så er vi villige til at lade dem gøre det. Jeg vil i al stilfærdighed sige, at vi ikke tror på, at det løser lægemanglen.

Forslaget om et såkaldt interregionalt planlægningsudvalg skulle ifølge Dibbern allerede have været fremlagt under forhandlingerne med regionerne, men det nåede ikke at blive præsenteret, fordi regionerne opsagde overenskomsten med de praktiserende læger.

PLO's forslag kan komme til at betyde, at der kommer færre læger i de store byer. Til gengæld sikres danskere i resten af landet adgang til praktiserende læger.

- Der vil være en ung læge, der ikke bliver læge på Østerbro og dermed må kigge længere ud i landet, siger Henrik Dibbern og fortsætter:

- Det er ikke sådan, at man vil kunne prikke en læge på skulderen og sige, at nu skal vedkommende lukke sin klinik. Og vi taler ikke om, at nu får en ung læge at vide, at han skal tage til Hirtshals.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip