Læger har ringet til 255 gange til 1813

Siden 1. januar har fire læger ringet til 1813-akuttelefonen mere end 255 gange. Det oplyser Region Hovedstaden til Ritzau efter at have gennemgået opkaldene til akuttelefonen.

Allerede lørdag udtalte koncerndirektør i Region Hovedstaden, Svend Hartling, at en foreløbig gennemgang af opkaldsaktiviteten afslørede en del useriøse opkald til 1813-telefonen.

- En foreløbig gennemgang af opkaldsaktiviteten tyder da også på, at vi har at gøre med en del useriøse opkald, og det forstyrrer dem jo helt unødigt, sagde han i en skriftlig kommentar.

Han beskyldte læger og journalister for at sætte prop i akuttelefonen. Det fik formand for Lægeforeningen, Mads Koch Hansen, til at kræve dokumentation for påstanden.

I 1813-linjens korte levetid har nogle borgere med behov for hjælp måttet vente i godt en time, før de er kommet igennem til en sygeplejerske, og langt over en time, inden de eventuelt er blevet stillet videre til en læge.

De heftige ventetider har medført voldsom kritik, og regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) meddelte lørdag, at de 15 millioner kroner, som oprindeligt var sat af til uforudsete udgifter, vil komme i spil for at optimere akutlinjen.

/ritzau/

Dagens Gossip