Læger: Hjemmerøveres fremfærd kunne have dræbt 77-årig

Skrevet af admin

15/07/2015

Mest læste i dag

En 77-årig kvinde på bare 161 centimeter blev på ingen måde skånet, da en gruppe mænd i april sidste år brød ind i hendes herskabslejlighed ved Rungsted Strandvej i Nordsjælland.

Kvinden, der er tidligere balletdanser, hørte omkring klokken 22.30 nogle lyde og gik ind i soveværelset for at tænde lyset, men her blev hun grebet bagfra om halsen, væltet om kuld og fik et knæ i ryggen.

Da hun kom til sig selv igen, var hun bundet på hænder og fødder. Hun fik stukket et stykket tøj i munden, der også dækkede for øjnene og næsen, og så viklede hjemmerøverne gaffatape rundt om hele hendes hoved, arme og ben.

Kun lige nøjagtig kunne hun trække vejret, og flere gange mistede hun bevidstheden.

- Det skal bemærkes, at enhver blokering af mund og næse kan indebære en potentiel livsfare, konstateres det i en undersøgelse af kvinden, der blev foretaget umiddelbart efter hændelsen.

Den forurettede er ikke i tvivl om, at hun var døden nær.

- Hvis jeg ikke havde fået mine ben fri, så havde jeg ikke overlevet, sagde den tidligere balletdanser ifølge Ekstra Bladet, da hun mandag afgav forklaring i Retten i Helsingør.

- Det er groft, at de bare går, så jeg kan ligge og dø, lød det fra den ældre kvinde.

I alt menes tre mænd at stå bag forbrydelsen, men kun en af dem er det lykkedes politiet at fange. Det drejer sig om en 51-årig makedoner, der nægter sig skyldig i hjemmerøveri, men erkender at have ageret chauffør.

De egentlige gerningsmænd, siger han, er en rumæner og en albaner, som han et par timer før røveriet tilfældigt havde mødt.

Den tiltalte har i retten fortalt, at han ventede i bilen, men da indbruddet trak ud, fulgte han efter sine kammerater og fandt den forurettede liggende bundet på gulvet. Det var synd for kvinden, syntes han, men ikke desto mindre stak han af uden at hjælpe.

Af anklageskriftet fremgår det, at gerningsmændene slap væk med tyvekoster for ikke under 710.000 kroner. Senere er det blevet opgjort, at værdierne svarede til 1,2 millioner kroner.

Retten i Helsingør ventes i løbet af onsdagen at afgøre, om den 51-årige makedoner er skyldig i sagen. Hvis han er det, venter politiet, at han skal fem eller seks år i fængsel.

Desuden kræves han udvist fra Danmark.

/ritzau/