Læger opkræver gebyrer på kant med loven

1,8 millioner gange om året bliver danskerne væk fra en aftalt tid hos deres praktiserende læge. Det viser en undersøgelse af Finansministeriet fra 2014 ifølge TV2

De mange tomme pladser i venteværelset og spildtiden får flere læger til at opkræve gebyrer for at blive væk fra en aftalt tid blandt deres patienter.

Sundhedsminister Sophie Løhde (V) skriver til TV2, at hun på det kraftigste anbefaler lægerne at lade være med at opkræve gebyrerne, da der ikke er hjemmel i lvogivningen til det. Den samme holdning har Danske Patienter, Danske Regionr og altså Sundhedsministeriet.

Men det nytter ikke noget at lade som ingenting, mener Lars Riisgaard, der er læge ved ‘Lægerne på Banepladsen’ i Otterup på Fyn. Hans arbejdsplads har valgt at opkræve et gebyr på 250 kroner for at blive væk fra en tid uden at melde afbud.

- Det er frustrerende at skulle sidde og vente på folk, der ikke melder afbud på nogen måde. Nogle gange er der sat 30-45 minutter af, og det er tid væk fra andre patienter, så vi vil gerne kunne udnytte vores dag bedre og mindske ventetiderne, siger Lars Riisgaard til TV2.

Klinikken sender først en regning til de udeblevne patienter, når Lars Riisgaard selv har vurderet sagen, for at undgå at eksempelvis demente får en opkrævning.

Hvad er din holdning: Bør praktiserende læger have lov til at opkræve et gebyr af deres patienter, hvis de bliver væk fra en aftalt tid uden at melde afbud?

Læs også: 9 ting læger ville ønske de kunne fortælle dig
 

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip