Læger skal lettere kun fratages autorisationen

Skrevet af admin

03/10/2015

Mest læste i dag

Hvis læger i Danmark begår alvorlige fejl, kan de få inddraget deres tilladelse til at fortsætte lægegerningen. Nu vil Sundhedsminister Sophie Løhde (V) sikre, at autorisationen også fratages, hvis fejlene er begået i udlandet.

- Det er udholdbart, at en læge, der har mistet sin autorisation i et andet land, fordi han ikke har gjort sit arbejde godt nok, kan rejse til Danmark og fortsat behandle patienter, som om intet var hændt, siger Sophie Løhde i en pressemeddelelse.

Hvis læger og andet sundhedspersonale forsømmer deres lægelige pligter groft, mister de i dag retten til at fortsætte arbejdet, men reglerne omfatter kun forsømmelser på dansk jord.

Derfor vil Sundhedsministeren undersøge, hvordan den nuværende lovgivning kan ændres, så det også får konsekvenser i Danmark, hvis sundhedspersonale begår alvorlige fejl i udlandet.

- Vi har et ansvar over for patienterne. De skal kunne stole på, at de sundhedspersoner, der er ansat rundt om i sundhedsvæsnet, har de rette kompetencer og lever op til det store ansvar de har, siger Sophie Løhde.

- Derfor er det også ret og rimeligt, at sundhedsmyndighederne af hensyn til patienternes sikkerhed skrider hurtigt ind, så vi undgår, at patienter lider overlast, fortsætter hun.

Det øgede tilsyn med sundhedspersonale og læger skal både gælde for danske læger, der har arbejdet i udlandet og for udenlandske læger, der forsøger at få arbejde i Danmark, efter at deres autorisation blev frakendt i et andet land.

/ritzau/