Læger skipper vanedannende medicin

Det er ikke flere psykoser eller mere skizofreni, der har fået antallet af personer, der tager anti-psykotisk medicin til at vokse.

Tallet er ellers steget svagt fra 2011 til 2012, hvor der er kommet 30.000 nye brugere til af den anti-psykotiske medicin. Det viser nye tal fra Statens Serum Institut. Men det er der gode grunde til.

- Jeg tror næppe, at det er et udtryk for, at der er kommet flere mennesker med psykotiske lidelser i Danmark, men det er snarere et udtryk for ændrede ordinationsvaner hos lægerne, siger formand i Dansk Psykiatrisk Selskab, Thomas Middelboe, til Newspaq.

Flere læger giver nemlig anti-psykotisk medicin til patienter med svære søvnlidelser og angst, i stedet for det meget vanedannende Benzodiazepin.

- Vi prøver at reducere brugen af den her medicin, og man kan bruge anti-psykotiske medicin i meget lave doser i stedet for, siger han og fortsætter:

Samtidig giver man også i højere grad det antipsykotiske medicin til patienter med bipolar-lidelse, som tidligere blev kaldt manio-depressive.

Og det er meget glædeligt, at lægerne trapper ned med det vanedannende medicin, mener man i Landsforeningen SIND.

- Det er kun godt, for de der benzodiazepiner er noget skidt, for at sige det på godt jysk, siger formand i SIND, Knud Kristensen.

I 2012 var der i følge Statens Serum Institut omkring 120.000 brugere af antipsykotika.

Dagens Gossip