Læger snyder med regningerne

Flere læger er blevet taget i at sende falske regninger til regionerne for konsultationer, som aldrig har fundet sted.

En privatpraktiserende psykiater har således sendt 159 regninger til Region Hovedstaden for en patient, han kun har set 30 gange.

Det giver en uberettiget støtte på 50.-60.000 kroner, som kun blev opdaget, fordi patienten ved et tilfælde gik ind på sundhed.dk og så, hvor mange regninger, der var sendt i hendes navn til regionen.

Ifølge avisen er sagen et af flere eksempler på, at regionernes begrænsede mulighed for at kontrollere, om de årlige 60 millioner regninger på i alt 13,7 milliarder kroner (2011), som de modtager fra blandt andre praktiserende læger og speciallæger, er korrekte.

Regionerne opfordrer derfor borgerne til selv at kontrollere, hvor mange regninger, der er udskrevet i deres navn.

»Vi er afhængige af, at borgerne tjekker regningerne på sundhed.dk. For ingen andre gør det«, siger Kristian Heunicke, der er cheføkonom i Danske Regioner og med i det fællesudvalg med lægerne, som behandler sager, hvor læger har snydt eller været for kreative med regningerne.

I august 2012 kritiserede Rigsrevisionen den manglende kontrol af lægeregninger.

»Det er et problem. Og det er også derfor, vi i de aktuelle forhandlinger er nødt til at stille krav om at få gennemsigtige data for, hvad de offentlige midler bliver brugt til«, siger Jens Stenbæk (V), regionsrådsmedlem på Sjælland og formand for regionernes Lønnings- og Takstnævn, som har indgået overenskomsten.

Forhandlingslederen for Foreningen af Praktiserende Speciallæger, Peter Tingsgaard, mener, at kontrolsystemet er godt nok.

»Med sundhed.dk har patienterne jo mulighed for at kontrollere regningerne. Det giver jo optimal indsigt i, hvad der foregår«, siger han.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip