Læger: Sundhedsudspil kan give bedre akutmodtagelser

»Vi har peget på, at hvis ikke regionerne magter det, så bør sundhedsministeren eksempelvis kunne give Sundhedsstyrelsen mulighed for at stille bindende kvalitetskrav til akutmodtagelserne, som regionerne og sygehusene faktisk er forpligtet til at overholde. Så langt går regeringen ikke sit ny udspil, men det er et skridt i den rigtige retning, som forhåbentlig vil øge regionernes opmærksomhed på at få løst problemet,« siger Mads Koch Hansen, formand for Lægeforeningen.

Når det gælder den akutte behandling, er det reelt helt op til den enkelte region og hospitalsledelse at afgøre, hvilke tilbud befolkningen skal have. Sundhedsstyrelsen kom i 2007 med en række anbefalinger, men det står regionerne frit for, hvordan de vil leve op til dem.

Ifølge Mads Koch Hansen ser Lægeforeningen generelt mange positive elementer i regeringens sundhedsudspil.

Udover et styrket akutberedskab er der fokus på at få rettet op på den voksende ulighed i sundhed, større sammenhæng i patientforløbene, inddragelse af patienter, alkoholbehandling og bekæmpelse af multiresistente bakterier.

»Viljen er der, men vi mangler endnu at se de konkrete initiativer, der skal gøre tingene til virkelighed. Dem vil vi holde øje med i de næste mange måneder, og vi bidrager gerne med fagligt indspark,« siger formanden for Lægeforeningen.

I regeringens nye sundhedsudspil, der præsenteres i dag, afsættes der i perioden 2014-2017 600 millioner kroner til nye initiativer.

»Vi skal sikre patienterne et godt behandlingsforløb. Derfor skal sundhedsvæsnet i højere grad fungere som en helhed, hvor kommunerne, de praktiserende læger og sygehusene arbejder tæt sammen om behandlingen af den enkelte patient,« udtaler sundhedsminister Astrid Krag (SF) i en pressemeddelelse.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip