Læger truer med patientbetaling

De Praktiserende Lægers Organisation (PLO) opfordrer nu deres medlemmer til at melde sig ud af det offentlige ved at indlevere deres ydernumre. Det vil betyde, at patienterne fra 1. september skal betale for et besøg hos lægen.

Det fortæller PLO's formand, Henrik Dibbern, til Ritzau.

- Vi har tænkt os at anbefale alle vores medlemmer, at vi først indsamler og derefter afleverer vores ydernumre, som er grundkontrakten om, at vi arbejder for det offentlige.

- Det vil sige, at vi med virkning fra 1. september, hvor vores aftale udløber, ikke længere er del af det offentlige men er liberalt erhvervsdrivende.

For danskerne vil det betyde, at vil koste penge at gå til læge på samme måde, som tandlægebesøg i dag koster penge. Herefter er det op til det offentlige, hvor mange penge, der skal refunderes til patienten.

Opfordringen er organisationens reaktion på det indgreb, som regeringen fredag foretog i den truende konflikt mellem lægerne og regionerne.

- Bliver lovforslaget gennemført, vil det fratage os muligheden for at forhandle vilkår, så vi kan blive ved med at give en ordentlig lægehjælp til vores patienter, siger Henrik Dibbern.

- Det indeholder så mange elementer, der gør, at vi skulle kunne fjernstyres af sundhedsministeren, der ville kunne pådutte os særlige åbningstider. Derudover vil både regioner og kommuner kunne aftale sundhedsplaner, uden at vi med inde over.

Formanden føler sig sikker på, at hovedparten af hans medlemmer vil følge anbefalingen om at deponere deres ydernumre.

- Jeg er overbevist om, at stort set alle vores medlemmer vil følge vores opfordring. Ud fra det, jeg hører fra mange af mine kolleger, så fornemmer jeg, at rigtig, rigtig mange vil slutte op om den her beslutning.

- Og vi taler om mellem 2100 og 2200 virksomheder med i alt 3600 ansatte, fortæller Henrik Dibbern.

Regeringen har givet lægerne og regionerne frem til 1. september 2014 til at nå frem til en ny overenskomst for lægerne.

For første gang nogensinde vil PLO den 28. maj samle alle praktiserende læger og alt klinikpersonale til stormøde. Samme dag fremsætter regeringen lovforslaget i Folketinget.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip