Læger uden Grænser behandler sårede ved makedonsk grænse

Den makedonske hær har såret mindst 10 ved grænsen til Grækenland. De er ramt af granatsplinter fra såkaldte "stun grenades", der bruges til at desorientere folk med et voldsomt lysglimt og støj, der kan forårsage midlertidigt høretab.

Det beretter Læger uden Grænser, der befinder sig i området omkring den græske by Idomeni nær grænsen mellem Makedonien og Grækenland.

Lægehold fra organisationen har fredag formiddag modtaget 10 sårede. Fire af dem er ifølge Læger uden Grænser blevet så alvorligt sårede af fragmenter, at de er blevet overført til et hospital.

En anden patient er overført til et hospital efter angiveligt at være blevet slået af politi fra Makedonien.

Meldingen om de sårede kommer i kølvandet på beretninger om dybt kaotiske forhold ved grænsen mellem de to lande.

Kampklædte politifolk fra Makedonien har gennem pigtrådshegn affyret tåregas og chokgranater for at forhindre migranter og flygtninge i at passere grænsen til Makedonien.

De makedonske myndigheder benægter, at der har været uroligheder, men tv-optagelser - og nu også Læger uden Grænsers observationer - giver et anderledes dramatisk billede af store folkemængder, der panisk flygter for at undgå hærens angreb.

Ifølge Læger uden Grænser behandlede organisationen torsdag over 100 patienter, der på forskellig vis var kommet til skade under deres færd mod Europa.

Tre af disse patienter blev overført til hospitalet. Det drejede sig blandt andre om en gravid kvinde med alvorlige komplikationer og et et-årigt barn fra Syrien, der var blevet opereret i hovedet nogle måneder forinden.

Organisationen vurderer på nuværende tidspunkt, at der er samlet cirka 3000 mennesker i grænseområdet, flere end organisationen nogensinde før har set.

Store flygtningestrømme er de seneste uger og måneder strømmet gennem Makedonien og Serbien til EU-landet Ungarn og EU's grænsefrie Schengen-område.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip