Læger uden Grænser har reddet mere end 11.000 migranter

Folk drukner på sekunder på Middelhavet, lyder det fra Læger uden Grænser, der derfor gennem de sidste 100 dage har været den eneste nødhjælpsorganisation, der har taget del i redningsaktioner på Middelhavet.

Siden 2. maj har organisationen reddet i alt 11.482 mennesker under 69 forskellige redningsaktioner, lyder det i en pressemeddelelse fra organisationen.

- Folk drukner på sekunder, siger Will Turner, en af de udsendte fra Læger uden Grænser.

- For at redde flest liv, er der behov for at skibe involveret i redningsoperationer fokuserer på at være tilstede så tæt på den nordafrikanske kyst som muligt. Det er ikke nok at vente på et nødopkald mellem Malta og Sicilien.

- Man må være opsøgende, fortsætter han.

Langt de fleste af organisationens redninger foregår således i to bestemte områder i Middelhavet, nemlig ud for Tripoli og Zuwara i Libyen.

Ifølge organisationen bliver folk som oftest reddet her og transporteret videre til den italienske kyst.

Organisationen opfordrer til, at Europa gør det nemmere at søge asyl, for ellers er de flygtende ifølge Læger uden Grænser tvunget til at bruge risikable ruter, ofte via menneskesmuglere.

- Når vi spørger de mennesker, som vi redder, hvorfor de har sat livet på spil, svarer de stort set på samme måde, forklarer Will Turner:

- Der er intet alternativ. De kender til faren, men de løber risikoen alligevel. De siger, at de hellere vil drukne, mens de forsøger at komme i sikkerhed og frihed, end at blive i deres hjemland, hvor de ikke føler deres liv er noget værd.

Læger uden Grænser slår samtidig på tromme for, at der omgående sørges for bedre forhold på modtagecentrene for de flygtende ved de knudepunkter, hvor de ankommer, særligt i Grækenland, lyder det.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip