Læger uden Grænser: Ni ansatte er dræbt ved bombeangreb

Mindst ni ansatte fra Læger uden Grænser er dræbt ved det bombeangreb, der natten til lørdag ramte organisationens hospital i Kunduz i det nordøstlige Afghanistan. Samtidig er 37 personer hårdt kvæstet, heraf 19 ansatte, oplyser nødhjælpsorganisationen.

- Der er stadig mange savnede blandt patienter og ansatte. Antallet af ofre stiger fortsat, skriver Læger uden Grænser.

Da bomberne faldt, befandt omkring 80 af organisationens ansatte sig på hospitalet - både internationale og lokale ansatte, og skæbnen er fortsat uvis for en del af dem. Ingen danskere er udsendt til Kunduz.

Læger uden Grænser fordømmer angrebet og understreger i en pressemeddelelse, at parter i konflikten i Afghanistan var informeret om, hvor hospitalet og andre af organisationens bygninger i området lå. GPS-koordinater var meldt ud, lyder det.

- Som det er tilfældet i alle konfliktzoner, hvor vi arbejder, er den præcise beliggenhed af vores faciliteter angivet til alle parter under adskillige lejligheder i de seneste måneder. Senest blev koordinaterne givet den 29. september.

- Angrebene fortsatte i over 30 minutter efter, at repræsentanter for det amerikanske og afghanske militær var informeret. Vi ønsker straks at få klarhed over, hvad der præcist skete, og hvordan denne forfærdelige begivenhed kunne ske, lyder det.

Den seneste uge har afghanske regeringsstyrker og internationale specialstyrker kæmpet mod Taliban i Kunduz.

Ifølge Nato kan det have været et amerikansk angreb, der utilsigtet ramte hospitalet natten til lørdag, skriver AFP.

- Læger uden Grænser søger indtrængende at få klarhed over, hvad der præcist skete, og hvordan denne frygtelige begivenhed kunne finde sted, skriver organisationen.

De hårdest sårede efter angrebet bliver overført til et hospital i Puli Khumri, som ligger to timers kørsel væk.

Udover Hospitalet i Kunduz har Læger uden Grænser også et hus til pårørende, kontor og en ambulante afdeling i Chardara i det nordvestlige Kunduz.

/ritzau/

Dagens Gossip