Læger var forvirrede over kvindes infektion i knæet - til de opdagede hendes overdrevne brug af tandtråd

En kvinde fra Wisconsin i USA kom på hospitalet med en nederdrægtig infektion, der gav hende kuldegysninger og et meget smertefuldt, hævet knæ.

Lægerne kløede sig først i håret. Det skriver LiveScience.

Kvinden havde fire år tidligere fået et nyt knæ, men havde ikke haft gener af operationen. Lægerne tog en prøve af væsken i knæet og dyrkede kulturen, der viste sig at være Streptococcus gordonii - en bakterie, der typisk findes i munden.

Resultatet gav ingen mening for lægerne. Indtil kvinden nævnte, at hun var meget ihærdig med tandtråden. Så ihærdig, at gummerne ofte blødte.

Derfor er det sandsynligt, at bakterien har spredt sig fra munden via blodet og ind i hendes implentat i knæet, skriver lægerne i et case-studie, der er blevet udgivet i BMJ Case Reports.

Læs også: Ny forskning: BH’er giver dig hængebryster

- Denne bakterie lever i munden, men lægerne fandt den i et atypisk sted, nemlig knæledet, skriver lægerne i rapporten.

Kvinden blev opereret. Lægerne åbnede knæet og vaskede så meget af den bakteriefyldte væske ud, som det var muligt. Hun fik desuden antibiotika.

Hun er siden blevet rask og kan beholde sit oprindelige kunstige knæ. Dog må hun blive ved med at tage antibiotika, så længe hun har protesen.

Lægerne lægger vægt på, at det er uhyre sjældent, den slags sker.

- Jeg ønsker ikke, at folk skal bekymre sig over, at brug af tandtråd giver dem infektioner i deres proteseled, siger dr. Ala Dababneh.

Følg Dagens Videnskab for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip