Læger vil se justeret lovforslag på skrift

Ifølge ministeren tager man hånd om lægernes bekymring ved i lovgivningen at gøre det »soleklart«, at man ikke vil detailstyre lægernes arbejdsdag fra Christiansborg.

Men før lægerne kan ånde lettet op, vil de se lovforslaget på skrift, lyder det fra formanden for de praktiserende lægers landsorganisation, PLO.

»Vi må sige, at vi blev dybt overraskede over, hvor stor forskel der var på det, sundhedsministeren sagde på sit første pressemøde, og det lovforslag hun lagde frem,« siger PLO-formand Henrik Dibbern, efter sundhedsministeren mandag har fremlagt justeringerne af lovforslaget på et pressemøde.

Her sagde hun blandt andet, at kernen i lovforslaget er den samme som før, men at man har lagt op til at ændre loven de steder, »hvor høringsprocessen har givet anledning til ændringer, der enten forbedrer eller imødekommer en bekymring, eller præciserer betydningen«.

»Jeg hører sundhedsministeren sige, at hun overordnet fremlægger det samme forslag igen. Hun siger også, at der er sket nogle justeringer, men omfanget af dem kan vi ikke bedømme, før vi har fået lov til at læse det,« siger Henrik Dibbern.

Hans bekymring er, at lægerne vil miste indflydelse på deres egne arbejdsvilkår.

»Vores hovedpointe er, at de praktiserende lægers arbejdsvilkår - hvis vi skal have en kontrakt med det offentlige - skal være nogle, som vi selv er med til at aftale ved en egentlig overenskomstforhandling. Det skal ikke være vilkår, der er fastlagt ved lov«.

Spørgsmål: Astrid Krag siger, at nu vil det være soleklart i loven, at man ikke fra Christiansborgs side kan detailstyre jeres arbejdsdag. Imødekommer det ikke jeres bekymring?

»Det glæder jeg mig i hvert fald til at se, om jeg kan genkende, når vi ser den tekst blive fremlagt. Vores afgørende pointe er stadigvæk, at hvis vi skal levere et arbejde til det offentlige, så skal det arbejde aftales ved en almindelig forhandling, ikke ved lovgivning,« siger han.

Lægerne forbereder i øjeblikket en indsamling af deres ydernumre, så de er klar til at opsige deres forpligtelse over for det offentlige, hvis ikke loven falder ud efter deres ønske. Det ændrer de nye justeringer ikke på.

»Vi forbereder muligheden, for det er først, når lovforslaget har været hele vejen gennem behandlingen i Folketinget, at vi ved, hvad det er for en lovgivning, vi står overfor, og det vil sige, at vi er nødt til at være forberedt på at kunne træde ud af forpligtelsen over for det offentlige, hvis vi ikke er sikre på at kunne forhandle vores egne vilkår,« siger de praktiserende lægers formand.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip