Lægerne siger til kvinde, at hendes smerter er psykiske - ender fatalt

Efter 50 indlæggelser på hospitalet gav den 43-årige Michelle Ashby fra Kents krop op. I tre år havde de kroniske smerter sendt hende på hospitalet igen og igen.

Den 18. januar sidste år kunne hun ikke mere. Det skriver Daily Mail

- Ingen af os forventede det, der skete med hende. Vi fik at vide, at hendes tilstand ikke var livstruende. Jeg fik at vide, at meget af hendes smerte var i hendes hoved, og hun bare forestillede sig den, siger enkemanden David Ashby.

Ifølge ham truede en sygeplejerske i et enkelt tilfælde med at udskrive den 43-årige kvinde, hvis hun ikke holdt op med at skrige i smerte.

Michelle Ashby blev diagnosticeret med Chrohn i 1992. Det er en sygdom, som medfører inflammation i mave-tarm-systemet. Der er endnu ingen kur mod sygdommen, som millioner lider af verden over.

Den kan medføre alvorlige komplikationer i sjældne tilfælde, men er ikke dødelig.

Familien gik kort efter dødsfaldet offentligt ud og sagde, at de mente, der var sket voldsomme fejl i behandlingen. Hendes bror Philip Hamilton mente, at lægerne burde have set tegnene på organsvigt tidligere.

Da hun endelig kom på hospitalet i januar 2015, var hendes krop ved at give op. Hendes organer satte ud, og der var intet at gøre.

- Hendes lever var så forstørret, at en læge spurgte, om Michelle var alkoholiker. Hun drak slet ikke. Det var der, alarmklokkerne begyndte at ringe hos mig, sagde broren dengang til Kent Online.

Læs også: Mystisk bule har vokset på mands skulder i 15 år - så skærer lægen den op

Sagen kommer op igen, efter der har været en høring angående dødsfaldet. Retsmedicineren konkluderer, at hendes død var naturlig, og at man ikke kunne have gjort noget.

En operation kunne ifølge retsmedicineren Kate Thomas have medført komplikationer.

- Det var en balanceakt. Der var altid risiko for perforering og at sygdommen blev værre, sagde hun til høringen.

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip