Lægers opgør med bureaukrati kan medføre ekstra bureaukrati

»Deres registreringsbyrde vil blive øget betydningsfuldt, hvis de afleverer deres ydernummer,« siger Poul Erik Hansen, vicedirektør for National Sundhedsdokumentation på Statens Serum Institut, ifølge avisen.

Ved at træde ud af aftalen med det offentlige, bliver lægerne omfattet af samme regelsæt, som gælder for privathospitaler. Så skal de indberette 28 forskellige punkter til Landspatientregisteret, hver gang de har konsultation med en patient.

Lægerne vil blandt andet ud fra 23.000 diagnoser skulle svare på, hvad patienten fejler. Lægerne skal yderligere ud fra 11.000 procedurer registrere, hvad de har gjort ved patienten. Det vil ifølge Jes Søgaard, der er professor i sundhedsøkonomi »forøge deres arbejdsbyrde ganske betydeligt«.

Det bliver rent kaos, siger konsulent Henrik Schroll fra Dansk Almenmedicinsk Kvalitetsenhed til Morgenavisen Jyllands-Posten, da lægernes IT-systemer ifølge ham »slet ikke« er gearet til at kode på den måde.

Henrik Dibbern, der er formand for Praktiserende Lægers Organisation (PLO), slår fast, at lægerne allerede registrerer en lang række data, men at det sker automatisk.

»Men det er klart, at der opstår en ny og vanskelig situation, hvis hele aftalegrundlaget mellem os og regionerne forsvinder. Men her vil vi da lægge op til, at aftaler om registrering, forskning og uddannelse skal genforhandles,« siger han.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip