Lægestab: Vi tør ikke løbe risiko med Lauges knæ

Playmaker Rasmus Lauge havde i flere uger håbet på at blive en del af det danske hold ved EM, efter at han i november pådrog sig en knæskade.

Selv om Lauge nåede at blive klarmeldt til slutrunden, så har landsholdets lægestab tirsdag vurderet, at man ikke tør benytte THW Kiel-spilleren. Det skyldes, at EM-reserven har slået knæet under træningen.

- Det er med fuld skrald på i de næste kampe. Vi tør ikke løbe nogen risiko og bruge ham, siger læge Steen Bo Kalms og fysioterapeut Peter Poulsen.

De fortæller, at beslutningen om at afskrive Lauge til EM-kampene er en fælles beslutning, selv om der ikke er tale om noget alvorligt tilbagefald for Kiel-danskeren.

- Han landede ned lidt på samme måde, som da skaden skete første gang.

- Det er næsten ikke hævet, men han kan mærke det i området, hvor skaden er. Vi har talt frem og tilbage og truffet beslutningen. Det her er ikke sjovt, siger Peter Poulsen.

Landstræner Ulrik Wilbek oplyser, at den 23-årige playmaker er mærket af situationen.

- Han er ked af det nu, siger landstræneren.

Selv om Rasmus Lauge ikke længere er aktuel i forbindelse med EM, så bliver han i Herning sammen med holdkammeraterne, der mandag aften sikrede sig en plads i semifinalerne med en sejr over Ungarn.

/ritzau/

Dagens Gossip