Lækkede IS-papirer afslører planerne for et kalifat

Et lækket dokument fra Islamisk Stat afslører den ekstremistiske bevægelses planer for at oprette et kalifat med ministerier, et finansministerium og planer for, hvordan økonomien skal hænge sammen.

Det skriver den britiske avis The Guardian.

Det 24 sider lange dokument viser planerne for etablering af udenlandske relationer, udbredelsen af propaganda og centraliseret kontrol over olie, gas og andre vitale dele af økonomien.

Papirerne blev udfærdiget sidste år, og de afslører bevægelsens ambitioner om en egentlig stat, og hvordan bevægelsen har formået at skille sig ud som en af de rigeste og mest voldelige islamistiske grupper i de seneste 50 år.

Sammenholdt med andre papirer, som avisen har læst, så tegner det et billede af en bevægelse, som ikke blot ønsker at ødelægge, men også at opbygge mere verdslige forhold inden for sundhed, uddannelse, handel, kommunikation og egentlig arbejdspladser.

Kort sagt viser papirerne planerne for et kalifat, som skal samle verdens muslimer.

Planerne blev nedfældet i månederne efter, at IS-leder Abu Bakr al-Baghdadi i slutningen af juni sidste år udråbte det såkaldte kalifat i Irak og Syrien.

Papirerne er dateret mellem juli og oktober 2014 og viser i detaljer planerne for, hvordan Islamisk Stat vil bygge separate træningslejre for regulære styrker og veteraner.

Veteraner skal på kursus i fjorten dage hvert år for at lære det nyeste indenfor "våben, militær planlægning og militær teknologi".

/ritzau/

Dagens Gossip