Lækker kyllingesalat med æble og gurkemeje

Jeg spiste den forleden i halverede røde peberfrugter, men salaten smager også lækkert på rugbrød og vil i øvrigt klæde de kommende påskefrokostborde fortrineligt.

Til frokostsalat til 2 personer skal du bruge:
200-250g kogt eller stegt, kold kylling
100g cornichoner eller andre saltsyltede agurker + evt. 4 ekstra til pynt
1 rødløg
1 stort æble
4-5 spsk. mayonnaise
Smag til med havsalt, stødt gurkemeje, sort peber og evt. et dryp ahornsirup
2 store røde peberfrugter eller 4 skiver brød
Gnavegrønt (kan udelades)

Sådan gør du:
Skær agurkerne i tynde skiver.

Pil rødløget og skær det i fine tern.

Del æblet i kvarte og fjern stilk og kernehus.

Skær æblet i fine tern. Bland agurk, løg og æble sammen.

Pluk den kolde kylling i mindre bidder.

Bland kyllingen sammen med frugt og grønt.

Tilsæt mayonnaise og krydderier til salaten, rør sammen og smag til.

Skær peberfrugterne over og fjern stilk, frø og stole.

Fyld peberfrugterne med kyllingesalat og pynt med en cornichon.

Server evt. med ekstra gnavegrønt fx gulerodsstave.

Sabine Murati er uddannet naturopath i biologisk medicin fra Institut for Biologisk Medicin. Hun er bosat i Canada og blogger om stenalderkost og sundhed på www.mypaleopantry.com.

Følg Dagens Opskrifter for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip

Dagens TV