Lærer risikerer retssag efter lavinekatastrofe

Skrevet af admin

14/01/2016

Dagens topnyheder

En lærer fra en skole i Lyon i Frankrig står over for en anklage om uagtsomt manddrab i kølvandet på lavinen i de franske Alper onsdag.

Her var læreren med en gruppe af sine elever på tur og befandt sig på en piste, der var lukket, da lavinen ramte. To af eleverne omkom, og desuden kostede lavinen en tredje person livet.

Det er den franske anklagemyndighed, der oplyser, at der er en anklage for uagtsomt manddrab på vej.

Læreren kan dog ikke tages i forvaring lige nu, da han blev alvorligt kvæstet af lavinen, siger anklageren Jean-Yves Coquillat på en pressekonference.

I øjeblikket er læreren indlagt på en hospital i Grenoble.

Læreren havde en gruppe på omkring 19 elever og to andre ansatte på skolen med sig til skiområdet Les Deux Alpes sydøst for Grenoble, skriver nyhedsbureauet dpa.

Der er blevet rejst spørgsmål om, hvorfor læreren tog børnene med op på en piste, der var lukket for sæsonen på grund af mangel på sne.

På pressekonferencen advarer Coquillat imod at drage forhastede konklusioner.

- Vi bør undgå hurtige bedømmelser, og jeg gentager, at læreren som udgangspunkt er uskyldig, siger han.

Samtidig oplyser anklageren, at en person, der siger, at vedkommende var del af en anden gruppe på bjerget, har henvendt sig til politiet og forklaret, at denne gruppe befandt sig højere oppe end eleverne fra Lyon.

Muligvis kan denne gruppe have løsnet sneen.

På elevernes skole i Lyon har der været sorg torsdag, og der er blevet holdt et minuts stilhed til minde om ofrene for lavinen.

/ritzau/dpa