Lærer til demo: Har mistet arbejdsglæden

Hvis du i eftermiddag undrer dig over, at bannere og kampråb fylder gaderne, så er det fordi, at landets folkeskolelærere samles for at demonstrere.

De er utilfredse med, at Kommunernes Landsforening (KL) og regeringen- antageligvis - allerede før overenskomstforhandlingerne med lærerne var enige om, at lærerne skulle skæres i forberedelsestid og bruge mere tid til undervisning.

- Jeg håber på at sende det signal, at vi er i gang med at undergrave den gode danske model for, hvordan vi laver overenskomster, for det er jo det, som regeringen skjult er ved at diktere nu, siger Line Baadsgaard til Newspaq.

Hun er lærer på Bryrup Skole i Silkeborg og skal med 2-300 andre lærere fra Silkeborg Kommune til Aarhus for at vise sin utilfredshed. Hun håber, at demonstrationen får KL til at genforhandle med lærerne, så det ikke ender i lockout og lukkede skoler.

- Jeg håber på, at de lytter til os, og at de så vælger at gå i forhandling med Danmarks Lærerforening og sige 'lad os nu se, hvordan vi kan få lavet en aftale'. Og så håber jeg, at de stopper med at lade sig diktere af en regering, der har en skjult dagsorden, siger Line Baadsgaard og fortæller, at konflikten har påvirket hende meget.

- Man mister arbejdsglæden, når man oplever, at ens øverste chefer egentlig har en mistillid til det arbejde, man udfører, og tænker, at lærerne ikke gør det godt nok, så man derfor sagtens kan skære i forberedelsestiden, forklarer hun.

Forhandlingerne mellem kommunerne og lærerne brød sammen sidst i februar. Stridspunktet er timetallet. Kommunerne vil have lærerne til at undervise mere og skære i forberedelsestiden. Men lærerne mener, at undervisningen vil være langt under niveau, hvis der ikke er ordentlig tid til at forberede timerne.

Demonstrationerne går i gang klokken 17 og foregår i København, Aarhus, Odense og Aalborg.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip