Lærere flygter fra regeringspartierne

Skrevet af BNB

15/04/2013
Ifølge målingen ville hverken Socialdemokraterne, SF eller de Radikale få opbakning fra flere end 2,3 procent af lærerne, og det står i stærk kontrast til det seneste folketingsvalg i 2011, hvor 32 procent af lærerne ellers stemte på Socialdemokraterne, mens 27 procent stemte på SF og 16 procent satte kryds ud for de Radikale.Der er altså i høj grad tale om kernevælgere, og derfor kommer omfanget bag på professor og valgforsker ved Aalborg Universitet, Jørgen Goul Andersen.»Jeg tror aldrig, at jeg har set nogle tal, der er så markante som de tal. Fra en overvældende tilslutning fra, at tre ud af fire ville stemme på regeringen til, at kun fem procent nu vil stemme,« siger han til DR Nyheder.Ifølge målingen er det i høj grad KLs lockout af lærerne, der har fået dem til at vende regeringspartierne ryggen. 86 procent af lærerne erklærer sig helt eller delvist enige i, at lockouten har afgørende betydning for, hvilket parti de ville stemme på, hvis der var valg i morgen.Ifølge målingen fra DR Nyheder oplever Socialdemokraterne den største tilbagegang. Færre end en procent af lærerne ville sætte kryds ved partiet, hvis der var valg nu.Men den voldsomme tilbagegang får ikke partiet til at ryste på hænderne, siger politisk ordfører Magnus Heunicke (S).»Vi gør ikke det, der på kort sigt er populært. Vi gør det, vi mener, er rigtigt. Og på det her område er der nogle ting, vi skal gøre anderledes for at gøre folkeskolen endnu bedre,« forklarer han.Målingen viser også, at det i høj grad er Enhedslisten, der samler de frustrerede lærervælgere op. Var der valg i dag, ville 34 procent af lærerne sætte kryds ud for liste Ø mod ni procent i 2011.17 procent af lærerne svarer desuden, at de ville stemme blankt, hvis der var valg nu, mens 17 procent ikke ved, hvem de vil stemme på.

Mest læste i dag

Ifølge målingen ville hverken Socialdemokraterne, SF eller de Radikale få opbakning fra flere end 2,3 procent af lærerne, og det står i stærk kontrast til det seneste folketingsvalg i 2011, hvor 32 procent af lærerne ellers stemte på Socialdemokraterne, mens 27 procent stemte på SF og 16 procent satte kryds ud for de Radikale.

Der er altså i høj grad tale om kernevælgere, og derfor kommer omfanget bag på professor og valgforsker ved Aalborg Universitet, Jørgen Goul Andersen.

»Jeg tror aldrig, at jeg har set nogle tal, der er så markante som de tal. Fra en overvældende tilslutning fra, at tre ud af fire ville stemme på regeringen til, at kun fem procent nu vil stemme,« siger han til DR Nyheder.

Ifølge målingen er det i høj grad KLs lockout af lærerne, der har fået dem til at vende regeringspartierne ryggen. 86 procent af lærerne erklærer sig helt eller delvist enige i, at lockouten har afgørende betydning for, hvilket parti de ville stemme på, hvis der var valg i morgen.

Ifølge målingen fra DR Nyheder oplever Socialdemokraterne den største tilbagegang. Færre end en procent af lærerne ville sætte kryds ved partiet, hvis der var valg nu.

Men den voldsomme tilbagegang får ikke partiet til at ryste på hænderne, siger politisk ordfører Magnus Heunicke (S).

»Vi gør ikke det, der på kort sigt er populært. Vi gør det, vi mener, er rigtigt. Og på det her område er der nogle ting, vi skal gøre anderledes for at gøre folkeskolen endnu bedre,« forklarer han.

Målingen viser også, at det i høj grad er Enhedslisten, der samler de frustrerede lærervælgere op. Var der valg i dag, ville 34 procent af lærerne sætte kryds ud for liste Ø mod ni procent i 2011.

17 procent af lærerne svarer desuden, at de ville stemme blankt, hvis der var valg nu, mens 17 procent ikke ved, hvem de vil stemme på.