Lærere kan låne 825 kroner om dagen under lockout

En langvarig konflikt koster mange penge, og Danmarks Lærerforening er klar til yde de betrængte medlemmer et lån, så de kan stå konflikten igennem.

Mandag eftermiddag stod det endegyldigt klart, at en lockout af de kommunalt ansatte og de statsansatte lærere, er en realitet fra 1. april.

Otte kommuner rundt om i landet har allerede meddelt, at de 1. april vil annullere de forudlønnede læreres lønseddel og ikke udbetale deres løn. Det drejer sig om 200 lærere.

De øvrige lærere, der er organiseret i Danmarks Lærerforening (DLF), er bagudlønnede, og derfor påvirker konflikten ikke dem her og nu.

- De 200 lærere, der er forudlønnede, tilbyder vi fra dag et af konflikten en låneordning, så de kan låne 825 kroner om dagen - cirka 18.000 kroner pr. måned, siger formand for Organisationsudvalget i DLF, Per Sand Pedersen.

Det svarer til mindstelønnen efter skat for en nyuddannet lærer.

Lånet bliver givet i stedet for konfliktstøtte, og det betyder, at lærerne skal betale renter, men slipper for at betale skat.

- Men lånet skal selvfølgelig tilbagebetales, og det skal ske over fire år, siger Per Sand.

De øvrige lærere, der er organiseret i Danmarks Lærerforening, er bagudlønnede, og derfor påvirker konflikten dem ikke økonomisk her og nu.

Det er op til det enkelte medlem, om man ønsker at låne penge eller ej.

De konfliktramte lærere har med lånemodellen råd til at konflikte i 10 uger - det svarer til 50 dage.

Formand for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, meddelte tirsdag efter forhandlingssammenbruddet, at han fortsat arbejder på at stoppe konflikten, inden den bryder ud efter påske.

/ritzau/

 

Dagens Gossip