Lærerforening oplever medlemsboom

Siden 1. februar har foreningen oplevet en nettotilgang på 885 medlemmer, så Danmarks Lærerforening i dag har 64.499 medlemmer. Nettotilgangen af medlemmer var neutral i samme periode sidste år.

Dorte Lange, næstformand i Danmarks Lærerforening, peger på konflikten med Kommunernes Landsforening (KL) som årsag til medlemsboomet.

»Jeg tror, at nogle lærere oplever, at de kommer til at stå et sted, hvor de ikke har lyst til at stå under en konflikt - de vil gerne stå sammen med vi andre, og det signal er dejligt for os,« siger hun til Berlingske Nyhedsbureau og uddyber:

»Nogle af de tilkendegivelser, vi får, er fra lærere, som godt ved, at de melder sig ind så sent, at de ikke kan nå at gøre brug af de tilbud om støtte, vi som forening kan give i perioden. Men det er de ligeglade med - de vil hellere være sammen med kolleger i den her kamp end stå alene inde på skolen,« siger hun.

Den opfattelse kan man nikke genkendende til i Randers Lærerforening, der har fået cirka 20 nye medlemmer på det seneste.

»Der er jo en del lærere, som er lockoutet, og der er en del, som ikke er. Nemlig tjenestemænd og de, der ikke er medlem af organisationen,« siger formand Kurt Sørensen til DR Østjylland. Han fortæller, at de, der er lockoutet, vil stå uden for skolerne og »klappe tjenestemændene ind«:

»Men det kan godt være, at de, der ikke er medlemmer, vil få en kold skulder. De vil i hvert fald blive meget synlige,« siger han.

Dorte Lange afviser, at man de seneste uger har prikket ikke-medlemmerne mere på skulderen end normalt.

»Nej, ikke mere end vi plejer at gøre. Vores tillidsrepræsentanter spørger engang imellem, og på den måde er de opmærksomme på, om kollegerne er medlem eller ej,« siger hun.

Dagens Gossip