Lærerformand modbeviser: Ministeren BLEV advaret mod skolereform

Det er ikke et argument, som lærerformand Anders Bondo Christensen har opfundet til lejligheden, når han siger, at han efter en skolereform ikke kan anbefale unge at uddanne sig som lærere.

Det skriver Politiken.

Den udtalelse kom ellers i dag fra undervisningsminister Christine Antorini (S) til nyhedsbureauet Ritzau.

Men en mail, som politiken.dk er kommet i besiddele af, viser, at Bondo allerede 8. november sidste år advarede ministeren mod reformen og de konsekvenser, han mener, den kan have for lærerfaget.

Mailen, som Bondo sendte til Antorini, er den samme, som han i går læste op til et stormøde for tillidsfolk i Odense.

- Det er fuldstændig ubegribeligt, at formanden for Danmarks Lærerforening vil fraråde dygtige unge mennesker at uddanne sig til lærere, fordi der kører overenskomstforhandlinger, sagde Christine Antorini tildligere på dagen til Ritzau som kommentar til mailen, som altså ikke er en ny advarsel, men oprindeligt sendt til ministeren for næsten fire måneder siden.

Antorini erkender nu over for politiken.dk, at hun blev bekendt med mailen i november

Advarer mod skolereform

I mailen advarer formanden for Danmarks Lærerforening Antorini mod reformen:

'Jeg nægter at tro, at du er klar over, hvor alvorlig situationen for folkeskolen er, hvis I blot fremturer og gennemfører den plan som en lille snæver inderkreds sidder og arbejder på støttet af regnedrenge fra KL og Finansministeriet'.

Han skriver, at en reform 'smadrer engagement og begejstring i folkeskolen' med den konsekvens at både lærere og elever vil vælge folkeskolen fra.

'Jeg vil for første gang stå i den situation, at jeg ikke kan anbefale unge mennesker at uddanne sig til folkeskolelærere. Det er mig helt ubegribeligt, at det skulle ske under en S-SF-R-regering', skriver han.

Selv om Christine Antorini har kendt til mailen længe, mener hun stadig, at Bondo opfinder sine udtalelser til lejligheden.

- Jeg har været bekendt med denne private mail, som Anders Bondo sendte til mig i november, men derfra og så til at advarer offentligt mod at blive lærer, havde jeg ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, siger hun til politiken.dk.

Dagens Gossip