Lærerindes trick med æbler skal stoppe mobning - så gør hun noget, der får eleverne til at måbe

- I dag viste jeg børnene i klassen to æbler (børnene vidste det ikke, men inden timen havde jeg med vilje tabt det ene æble flere gange på gulvet. Man kunne ikke se det uden på; begge æbler så perfekte ud), starter lærerinden Rosie Dutton en fortælling, der er blevet liket af knapt 140.000 mennesker siden tirsdag denne uge. 

Rosie arbejder på den britiske skole "Relax Kids", som har særligt fokus på at håndtere børn med stress og angst. Budskabet fra en af Rosies timer kan dog bruges af alle børn og voksne:

Børnene i klassen beskrev de to æbler, Rosie havde med sig; de var røde, de var runde osv.

- Så samlede jeg det ene æble op; det æble, jeg havde tabt på gulvet, og begyndte at fortælle børnene, hvor lidt jeg kunne lide æblet, at jeg synes det var frastødende. Det havde en grim farve, en for kort stilk. Jeg sagde til børnene, at fordi jeg ikke kunne lide æblet, ville jeg gerne have, at de heller ikke kunne lide det, så de skulle også sige grimme ting til det.

Nogle af børnene kiggede først på hende, som om hun var tosset, men de gjorde alle sammen, hvad læreren bad dem om, og lod æblet gå fra hånd til hånd, hvor alle fik mulighed for at sige grimme ting til frugten. ”Du lugter”, ”hvorfor eksisterer du overhovedet”, ”du har sikkert orm”, blev der blandt andet sagt.

- Vi pillede virkelig æblet ned. Jeg fik næsten helt ondt af det, skriver læreren i sit facebookopslag om oplevelsen.

Dernæst skulle børnene gentage handlingen, men nu med det andet æble; favoritæblet. Det skulle naturligvis roses: ”Du er et dejligt æble”, ”din skræl er så smuk”, ”sikken smuk farve, du har”, lød det nu.

Lærerinden tog nu begge æbler i hænderne, og klassen talte om, at de jo stadigvæk så helt ens ud. Der var næsten ingen forskel på de to æbler.

- Derefter skar jeg æblerne over. Favoritæblet var klart, friskt og saftigt indeni. Det æble, vi havde talt grimt til, var brunt og melet indvendigt.

Læs også: Han blev mobbet for at være anderledes, men 10 år senere gør han indtryk på alle

- Jeg tror, at klappen gik op for børnene med det samme. De fangede virkelig pointen; det, vi så, inde i æblet; mærkerne, smattet og de ødelagte dele, er det, der sker inde i os alle sammen, når andre behandler os dårligt gennem ord eller handlinger, sagde Rosie til klassen såvel som efterfølgende.

Ligesom med os mennesker, var det ikke synligt på æblet, at det var blevet behandlet skidt og var i en ringe tilstand indvendigt.

- Tungen har ingen knogler, men den er stærk nok til at knuse hjerter, lyder lærerindens ord.

Hun deler oplevelsen med en opfordring til alle om at skabe nye generationer, der behandler hinanden ordentligt og bekæmper mobning sammen.

Læs også: 11-årige Mikkel er blevet mobbet siden børnehaven - nu får han hjælp af 200 bikere

Følg Dagens Helte for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip