Lærerne overvejer at danne nyt parti

Skuffelsen blandt lærere og andre offentligt ansatte over SRSF-regeringen er så stor, at kredse blandt lærerne overvejer at stifte et nyt parti, skriver Jyllands-Posten.

Det er frustration over regeringens støtte til KL i striden om lærernes arbejdstidsaftale har fået flere lærere til at føle sig partiløse. Inden for de seneste måneder har fire medlemmer af lærernes hovedstyrelse inden for de seneste måneder meldt sig ud af Socialdemokratiet.

Hovedstyrelsesmedlem Niels Christian Sauer (S) , beholder foreløbig medlemskabet af Socialdemokraterne, men siger:

»Det er rigtigt, at der verserer forlydender om, at nogle overvejer at starte et nyt parti. Jeg har talt med flere personer om det, men vil ikke nævne navne.«

Et af de hovedstyrelsesmedlemmer, der har meldt sig ud, er formanden for lærerne i Esbjerg, Kenneth Nielsen.

»Der er mange lærere og andre offentligt ansatte, som føler sig partiløse efter at have været vidne til, at SRSF-regeringen fuldstændig afviser at lytte til dem. På den baggrund er det naturligt, at nogle taler om muligheden for at skabe et nyt parti, et slags nyt socialdemokrati.«

Det mulige nye parti placerer sig ifølge Jyllands-Postens oplysninger i centrum-venstre-delen af det politiske landskab, og henvender sig til de vælgere, der føler sig svigtet af den nuværende regering.

Der er dog en mange betingelser, der skal være opfyldt, for at det kan lade sig gøre at starte et nyt parti, siger professor og valgforsker Jørgen Goul Andersen fra Aalborg Universitet.

»Man skal have en vigtig anledning, man skal have nogle nogenlunde karismatiske personer til at stå i spidsen for partiet, man skal have en sammenhængende politik på alle politiske områder, og folk i partiet må ikke modsige hinanden. Men det er uhyre sjældent, at man ser så dyb og massiv en utilfredshed, hvor det samtidig er så svært at se, hvor de utilfredse kan gå hen. Om der kommer et udbrud som ved en vulkan, er umuligt at vide. Men jordskorpen er lige så tynd som i 1973,« siger Jørgen Goul Andersen.

Ved jordskredsvalget i 1973 kom tre nye partier i Folketinget, og 44 procent af vælgerne skiftede parti.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip