Læs hele afgørelsen her: Brøndby får bøde på 40.000 kroner

Brøndby får nu en bøde af DBU på 40.000 kroner, fordi klubbens tilskuere ikke opførte sig ordentligt under udekampen mod Horsens.

Og DBU skærper tonen overfor klubben, da det er den tredje bødestraf i denne sæson på grund af det man kalder uacceptabel tilskueradfærd.

Under kampen i Horsens blev den ene af linjedommerne efter 20 minutter ramt af et ølkrus kastet fra tribuneafsnittet med Brøndby-tilhængere i forbindelse med en offside-kendelse mod Brøndby.

Og ved 2. halvlegs begyndelse blev der ligeledes tændt adskillige pyrotekniske genstande på samme tribune, hvor røgudviklingen skabte stor gene for spillere, dommer og linjedommere.

10 minutter før tid blev spillet afbrud, da en række Brøndby-tilhængere kastede lightere, mønter og ølkrus efter Horsensspilleren, Anders Nøhr, der forsøgte at sparke et hjørnespark, samt kampens ene linjevogter.

Efter begge trak i sikkerhed inde på banen, blev der kastet et stort Brøndby-flag på banen.

Efter der faldt ro på gemytterne satte kampens dommer, Michael Tykgaard, kampen i gang igen, hvorefter Anders Nøhr endnu engang blev forsøgt ramt af kasteskyts, fra det separate tilskuerafsnit Brøndby-tilhængerne befandt sig i.

Her kan du læse afgørelsen fra DBU:

Episoden er blevet behandlet af DBU’s disciplinærudvalg i henhold til reglerne om Objektivt udebaneansvar i Cirkulære om Sikkerhed og orden på stadions. Under behandlingen fandt udvalget det dokumenteret, at det var de tilskuere, som Brøndby IF havde ansvar for i det specifikke tilskuerafsnit, som forårsagede såvel spilstop i kampen og kastede ølkrus på linjedommeren samt afbrænding af pyroteknik, samt af afsnittet var sikret, så at udefrakommende tilskuere ikke uden videre kunne tiltvinge sig adgang til dette tilskuerafsnit

Dermed fandt disciplinærudvalget det rimeligt at pålægge Brøndby IF objektivt udebaneansvar, og fandt det som en som skærpende omstændighed, at en af kampens aktører blev ramt af kasteskyts. På den baggrund idømte DBU’s disciplinærudvalg Brøndby IF en bøde på 40.000 kroner. I relation til objektivt udebaneansvar er der tale om et tredjegangstilfælde i indeværende sæson, hvilket betyder, at en gentagelse vil blive behandlet på baggrund af sanktionsmulighederne i DBUs Love § 30.1.

De to tidligere tilfælde var udekampen den 6. november mod OB, hvor klubben modtog en advarsel, samt den 4. december på udebane mod HB Køge, hvor klubben efterfølgende modtog en bødestraf på 10.000 kroner. Dommen kan ankes til DBU’s appeludvalg senest to uger efter modtagelsen af kendelsen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip