Læserbrev: Byrådsmedlemmer i regionsrådet er vigtigt

Læserbrev af Knud Erik Langhoff, Kandidat for Konservative til byråd og regionsråd, Mariavej 9, 6091 Bjert.

Dobbeltmandater er ikke min kop the, men lige netop når det drejer sig om regionen, er det rigtig vigtigt, at der er byrådsmedlemmer med i regionsrådet for at undgå kassetænkning.

Eksempel på seneste kassetænkning er, at Region Syddanmark sender regninger til borgerne i Kolding kommune på mere end 21 mio. kr. årligt, godt nok ikke direkte men indirekte, her nævnes hvordan.

At patienterne næsten udskrives fra sygehusene før nål og tråd er fjernet fra såret, er i sig selv godt nok, men at de derved sendes til videre pleje hos den kommunale sygepleje, uden at der er penge med, koster alene i Kolding ca. 13,5 mio. kr. årligt – det er kassetænkning.

At vi i Kolding kommune blot får besked på, at der i kommunen nedlægges regionale busruter, altså busruter der i øjeblikket betales af region Syddanmark, til en værdi af ca. 7,5 mio. kr. årligt uden der er penge med - det er kassetænkning.

Det er, set fra min stol, alt for nemt at sidde i regionsrådet og leve op til de sparemål der er udstukket fra regeringen, når blot man sender regningen videre til byrådene, til lokale borgere i kommunerne, men det har intet med besparelser at gøre.

I den jyske del af Region Syddanmark er der 10 kommuner. Hvor stor mon den samlede regning er, som Region Syddanmark har skubbet over i de 10 kommuner?

Det er derfor vigtigt, at der i det regionsråd der vælges 19.11.2013 kommer medlemmer ind, der ikke blot tænker på regionens pengekasse, men sammentænker offentlige kasser.

Dagens Gossip