Læserbrev: Da udviklingen gik i stå

Læserbrev af Poul Erik Jensen, byrådsmedlem, Socialdemokraterne, Østergade 20, 6580 Vamdrup.

Der har gennem mange år været rift om at bo i Kolding Kommune. Det har resulteret i, at kommunen har hørt til i toppen af kommuner med den højeste vækst i befolkningstallet.

Der var engang. Det er slut nu. Sidste år var væksten nede på 0,16 procent i forhold til året før.

I perioden 2007 og intil 2010 lå væksten på et sted mellem 0,6 og godt 0,8. Altså fire til fem gange højere end i de senere år.

En høj befolkningsudvikling er positiv, fordi det skaber meromsætning i butiksomsætning, og meromsætning blandt håndværkere og erhverv. Følgevirkningen er vækst i antallet af arbejdspladser.

Sådan går det hos naboerne

Vores nabokommune Vejle kører klatten med en befolkningstilvækst på 0,75. Billund 0,52. Fredericia 0,36. Til gengæld er der tilbagegang i Vejen og Middelfart med 0,2 procent.

Sådan går det fremover

Ifølge den kommunale befolkningsprognose vil der i 2026 være 97.517 indbyggere i Kolding Kommune. Den største vækst i befolkningstallet vil ske i Kolding midtby, Dalby,  Sdr Bjert/Sdr Stenderup og Vonsild. Lunderskov når 10 procent i vækst frem til 2026, Vamdrup syv procent og Christiansfeld tre procent.

Der er udsigt til tilbagegang i Bramdrup.

Prognoser er bare forudsigelser. Det er ikke sikkert, at det går sådan. Men de faktuelle tal – som du kan se allerøverst er fakta. De står ikke til at ændre.

Dagens Gossip