Læserbrev: Dansk Byggeri's analyse

Læserbrev af Jørn Pedersen, borgmester i Kolding Kommune, Aagaardvej 6, Vester Nebel, 6040 Egtved.

Der er stort set ikke den socialdemokratiske kandidat der ikke har været fremme med indlæg om hvor lidt erhvervsvenlig Kolding Kommune er. Det baserer de på Dansk Byggeris analyse.

De har så åbenbart ikke læst den eller læst den som en vis herre læser biblen.

S påstand: Kommunen har ikke dialog med erhvervslivet! Analysen giver her en førsteplads blandt alle kommuner i DK, vi har faktisk en god og konstruktiv dialog, som også har ført og fører til ændringer.

S, det er kun gået tilbage siden 2010: Fakta, analysen blev lavet første gang i 2012 og vi er gået 8 pladser frem og vil være i top 10 i 2017. Derudover fik vi faktisk også første plads i udbudspolitik. Hvor mange tror, at det var sket med S for bordenden?

I øvrigt også en første plads i klimahandlingsplaner. Her er S jo ellers ofte ude og sige, at klimaindsatsen er gået i stå. Og så fik vi nogle sekundære placeringer. Byggesagsgebyrer, som vi vil lave om til timepriser og det kommer på dagsordenen igen her i efteråret. Der er lige besluttet nye åbningstider på genbrugspladserne for erhvervslivet.

Vi analyser hele byggesagsområdet med ekstern konsulent her i efteråret. Vi laver ny organisering omkring byggesag, lokalplan og salg af jord 1.8.13, så det naturligt hænger sammen og bliver mere effektivt.

Dækningsafgiften bliver sænket med 0,3 om året fra næste år og hvert år derefter. For det hjælper ikke at sænke den med 1 promille til 9, det giver fortsat en urimelig beskatning og en bundplacering. Den skal helt væk.

Og så bliver det spændende om S vil stå ved, at vi skal lave sociale klausuler omkring praktikpladser, for det vil jo give en absolut bundplacering og S vil vel, at vi skal I top?

Erhvervslivet kan være helt sikker på, at vi fortsat vil udvikle os og at det fortsat sker sammen med erhvervslivet. Og ikke bare op til et valg, det vil ske dag ud og dag ind. God sommer til alle

Dagens Gossip