Læserbrev: De unge skal lære at regne den ud

Læserbrev af Maiken Huglstad Pedersen, Esbjerg, byrådskandidat for Dansk Folkeparti i Esbjerg og Jack Gregersen, Kolding, folketingskandidat for Dansk Folkeparti i Esbjerg og Omegns kredsen.

Som forældre gør vi os mange bekymringer, den dag vore håbefulde poder forlader reden.  Én af dem, er unægtelig økonomien.

Fristelserne, i form af uigennemskuelige kvik-lån og ikke rentable afdragsordninger er utallige og kan, i værste fald, bringe de unge ud i uoverskuelig gæld og fallit, der kan forfølge dem langt op igennem livet.

I skolerne har der i mange år været tradition for, op til folketingsvalg, at lave improviserede valg i klasserne, for således at lære børnene om demokratiet i Danmark. Hvorfor er der mon ikke indført budgetlægning, banklån/renteudgifter og udfyldelse af skattekort, som må betegnes som værende en ligeså vigtig del af det etablerede samfund og en forudsætning for at kunne klare sig på egne ben?

Fagene ville snildt kunne implementeres under samfundstimerne og matematik, samt i projektuger.

Efter at have været i dialog med rigtig mange forældre og skoleelever, har vi erfaret, at der faktisk er en stor interesse for sådan et fag. Også hos de ældre elever på gymnasierne vækker forslaget genklang.

Vi vil derfor gøre det til én af vores helt store mærkesager, når man i de kommende år skal tilrettelægge undervisningen i vores skoler og gymnasier.

Dagens Gossip