Læserbrev: Dejligt at regeringen er enige med os om vindmøller

Læserbrev af Jørn Pedersen, borgmester i Kolding Kommune, Aagaardvej 6, Vester Nebel, 6040 Egtved.

Gang på gang har Socialdemokraterne tordnet imod Venstre i Kolding Byråd, fordi vi var bekymrede omkring den manglende undersøgelse af, om støj fra vindmøller er skadelige for helbredet eller ej.

Det betyder, at vi ikke kan svare klart, når nye naboer til kommende møller er bekymrede. Men S mente jo, at det kun var fordi et valg nærmer sig og at vi ikke vil miljøet.

Nu gad jeg så godt vide, hvad udmeldingen er til vores sundhedsminister og fungerende miljøminister, når de nu har besluttet, at lige præcis den sundhedsmæssige påvirkning af helbredet skal undersøges nærmere.

Astrid Kragh siger direkte, at der jo ikke er nogen undersøgelser der viser dette og det er man så nød til at få lavet, så man kan komme den berettigede bekymring i møde? Jeg gad også godt vide, hvad de siger til byrådskollegaerne fra S i Sønderborg, som siger det samme som Venstre meldte ud i Kolding?

Men mon ikke de svar kommer til at blæse i vinden og det reelt handler om, at det er S i Kolding der er i valgkamp og at vi andre bare gør det, som der forventes når vi sidder for bordenden i Kolding. Og som regeringen nu også gør, nemlig at handle seriøst og ansvarligt.

Det glæder mig i hvert fald, at den undersøgelse nu laves, så vi ikke træffer beslutninger ud fra, at vi tror, men ud fra faglig viden.

Det glæder mig, at vi stod fast, selvom nogen prøvede, at få det til at fremstå som om, at vi havde alle mulige andre motiver.

Dagens Gossip