Læserbrev: Det er lige meget - 100 millioner pist væk

Læserbrev af Poul Erik Jensen, byrådsmedlem, Socialdemokraterne, Østergade 20, 6580 Vamdrup.

Kommunekassen i Kolding tømmes i år for omkring 100 millioner kroner. Det er langt værre end forventet, da det kommunale budget blev vedtaget for 2013. Dengang regnede man med, at kunne putte ekstra 1,6 millioner kroner  i kassen.

Kommunen fastslår, at det blandt andet er udviklingen på ejendomsskatter og dækningsafgift, der har givet en langt mindre indtægt, end det ellers var skønnet.

Indtægterne fra ejendomsskat bliver 13 millioner mindre end beregnet og 26 millioner for dækningsafgift. Det er grundejere og virksomhedsejere, der sparer pengene, fordi SKAT har sat værdien af deres ejendomme alt for højt.

Politikene i Kolding sætter en ære i at overholde budgetterne. Og lige nu tyder det på, at det lykkes inden for alle områder, når det gælder serviceudgifter.

Men det kan også konstateres, at kreativiteten kan blomstre.  Blandt andet skal der laves højresvingsspor på Fynsvej/Petersbjerggaard. Pris 840.000 kroner. Pengene hentes ikke ved en tillægsbevilling, men ved at øge det beløb, kommunen skal sælge jord for i 2013.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip