Læserbrev: Er de ældre selv skyld i Caregruppens konkurs, Jørn Pedersen?

Læserbrev af Jakob Esmann, medlem af Socialdemokraterne, Påfuglevej 7, 6000 Kolding.

Fredag indgav Caregruppen sin konkursbegæring, og dermed har 250 ældre koldingensere fra i dag (3. marts) mistet deres faste plejer - ud over den kommunale nødplan, der er sat i værk.

Koldings borgmester Jørn Pedersen (V) mener åbenbart, at det er borgernes eget ansvar. TV2|Nyhedernes interviewer spurgte ham lørdag den 1. marts: "Så I føler ikke, at I bærer et ansvar for, at så mange borgere nu skal til at tage ny stilling til det her?"

Borgmesteren svarede: "Det er jo borgerne selv, der har valgt en privat leverandør. Så vi må til syvende og sidst sige, at det er borgerens eget ansvar, hvem de vælger – om de vælger kommunen eller de vælger den private."

Det er for mig at se helt galimatias at gøre borgeren ansvarlig for konkursen og dens konsekvenser for den ældres pleje. Det kan aldrig være borgerens skyld eller ansvar! Det er og bliver kommunens ansvar som arbejdsgiver. Borgmesteren burde vedkende sig sit ansvar og ikke blot kaste aben videre til den enkelte ældre.

En pludselig konkurs hos en privat udbyder giver både den enkelte borger og kommunen store problemer - for det er nemlig kommunens ansvar at yde hjælp til de ældre. Det ved Jørn Pedersen godt. I mine øjne er det mangel på format, når kommunens førstemand kommer med en sådan udtalelse.

Det er dybt usympatisk, og jeg håber, at man fremover overvejer ganske nøje, hvilke negative sider der kan være, når man giver private lov til at udføre kernevelfærd.

Det kan ikke være den ældres ansvar.

Dagens Gossip