Læserbrev: EU undergraver dansk velfærdssystem

Læserbrev af Karina Adsbøl, folketingsmedlem (DF), Koldingvej 17, 6580 Vamdrup. 

Mit arbejde på Christiansborg sætter jeg stor pris på , og jeg søger min indflydelse, hvor jeg kan.

Desværre er rammerne for at få indflydelse i forhold til vores danske velfærdssystem blevet mindre. EU er nemlig i færd med at undergrave vores danske velfærdssystem.

Dvs. det Danmark har bygget op, er begyndt at smuldre.  EU-domstolen udvider grænserne for, hvilke sociale ydelser andre landes borgere kan gøre krav på.

Den største udfordring er den politiske: Hvor længe gider danske skatteborgere betale verdens højeste skat for at andre kan komme og hive penge op af kasserne?

EU og EU-domstolen skal holde snitterne væk fra den skattefinansierede uddannelsesstøtte.

Danmark skal være herre i eget hus. Desværre ligger regeringen sig fladt ned hver gang EU Kommissionen blot hæver øjenbrynene.  Ja man kan jo i sit stille sind, undre sig over, hvorfor statsministeren ikke tog problemstillingen op under hendes EU-formandskab.

Danmark har ikke afgivet suverænitet til EU, når det kommer til socialpolitikken, og derfor skulle man mene at det strider mod loven, når EU-domstolen med en række domme giver flere EU-borgere ret til at hæve uddannelsesstøtte og børnecheck betalt af den danske statskasse.

Hvorfor skal vi forsørge naboen? Vi har rigeligt i at forsørge os selv, og kæmpe for at bevare de velfærdsydelser vi har. Specielt med den regering vi har, som har travlt med at skære i vores velfærd. Danmark er ikke et tag selvbord. Derfor gør vi også alt i Dansk folkeparti for at gøre opmærksom på denne uhyrlighed, og få regeringen til at handle.

Der er nok at kæmpe for, specielt social politikken, hvor jeg sidder i socialudvalget og er partiets handicapordfører. Jeg brænder for arbejdet for vores ældre, mennesker med handicap, udsatte unge m.m. og jeg skal gøre alt hvad jeg kan for at søge indflydelse.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip